Improkurs for lærere

Filed under: Kurs

Improvisasjonskompetanse er viktig på mange av livets arenaer. I ballspill må du for eksempel hele tiden orientere deg etter det som skjer, og kan planlegge minimalt.

Tid og sted for neste kurs: Tirsdag 23. oktober 18.30-20.30.

Improvisasjon i klasserommet er et morsomt og inspirerende kurs for alle lærere og lærerstudenter som vil..

  • …oppleve mer trygghet og kontroll i komplekse situasjoner
  • …få morsomme redskaper og øvelser som bygger et inkluderende og trygt klassemiljø
  • …utvikle seg som en trygg og tydelig klasseleder

Kurset er bygget opp av øvelser og teori fra improvisasjonsteater, koblet sammen med teori og kunnskap om klasseledelse og pedagogikk. Deltakerne kan bringe med seg caser og utfordringer fra egen klasseromspraksis inn i kurset. Kurset er beregnet for lærere og lærerstudenter. Ingen forkunnskaper nødvendig.

Improvisasjon i klasserommet tilbys nå i to forskjellige varianter; en to-timers innføringsworkshop (1830-2030), og et helgekurs (lørdag og søndag, 1200-1600, inkl. 30 min. pauser). Man må ikke ha tatt innføringsworkshopen for å ta kurset, og man kan også gjerne ta innføringsworkshopen flere ganger.

Noen av temaene vi kommer inn på:

  • Improvisasjon og læring. Den improviserende læreren i møte med uforutsette hendelser.
  • Relasjonsbygging og improvisasjon. Hvordan bygge individuelle relasjoner i store grupper.
  • Scener fra et klasserom. Vi jobber med ulike scenarier og uforutsette situasjoner som kan oppstå.
  • Hvordan skape et trygt og inkluderende klassemiljø for 100% av elevene.

 

Tid og sted for neste kurs: Tirsdag 23. oktober 18.30-20.30.

Introduksjonspris 200,- betal gjerne med Vipps. For øvrige datoer: Se påmeldingsskjemaet under. Klippekort for tre workshops: 500,- Fem workshops: 750,- (Det behøver ikke være etterfølgende workshops).

Helgekurs: Datoer TBA

Kursene arrangeres i autentisk klasserom på skole, like ved Bislett stadion i Oslo. Slik får vi en direkte overgang mellom teater og klasserom.

 

Kursleder Jørgen Moltubak:

Foto: Frederik Tellerup

Jørgen Moltubak er kursleder.

Gnistrende undervisning og Gnistrende samarbeid er to av mine tidligere bøker.

Jeg jobber som lærer i videregående, og har tidligere jobbet mange år på ungdomstrinnet. Jeg har skrevet boken Gnistrende undervisning – håndbok i klasseledelse og undervisningsdesign, og utviklet kurset Helt sjef i klasserommet. Improvisasjon i klasserommet er en videreutvikling av dette arbeidet. På fritiden spiller jeg improteater i gruppene MoJo (link til FB-side), How I met Sara og Nabolaget impro (link til FB-side) og Impro Baluu (link til FB-side) som spiller barne- og familieforestillinger. Jeg har også undervist i Impro Neuf Interntational. For tiden jobber jeg med en bok som har arbeidstittelen Improvisasjon i klasserommet. Mer om meg på jorgenmoltubak.no.

 

 

 

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

Nabolaget impro spiller «Vinn eller forsvinn» på Det andre teatret vinteren 2018.

«Det var to flotte timer med lek og nyttige øvelser. Jeg trodde det kom til å bli litt skummelt, men det føltes helt ufarlig.»

«Tusen takk for en utrolig morsom workshop nå på tirsdag, Jørgen!
Prøvde ut mange av øvelsene allerede dagen etter i klasserommet. Elevene så ut til å elske det :-)!»

«Øvelsene var enkle, og vi kan enkelt ta dem med oss i klasserommet.»

«Veldig gøy!»

«Øvelsene handlet i stor grad om å være oppmerksom på andre, og å spille på lag. Det er svært relevant for lærere.»

«Som du sa så var dette bare en smakebit på impro i klasserommet, men det ga absolutt mersmak.»

«Takk for en interessant og leken workshop! Veldig hands on og nyttig for arbeidet som lærer, i tillegg til artig og morsomt å utvikle seg som person gjennom nye erfaringer.»

 

 

Vil du bestille Improvisasjon i klasserommet til din skole / ditt studiested? Se min booking-side for bedriftskunder.

Påmeldingsskjema Improkurs høsten 2018

    Velg betalingsalternativ.
  • Kr 0,00

Påmeldings- og betalingsbetingelser: Din plass på kurset er bekreftet umiddelbart ved betaling med kort ved påmelding. Ved valg av Vipps eller direkte innbetaling på nettbank, er plassen reservert i 7 dager etter påmelding, og kurset må betales senest da for at man skal være sikker på å beholde plassen. Refusjon: Ved avmelding innen to uker etter påmelding, dog senest to uker før kurset, gis full refusjon av innbetalt kursavgift. Plassen kan overdras til en annen, men navn og kontaktinfo på ny deltaker må oppgis. Ved avmelding senere enn to uker før kursstart, eller ikke møtt til kurs, gis ingen refusjon.

Tips:

Se en forestilling som publikum, enten på onsdager eller fredager hos Impro Neuf, eller onsdag til lørdag på Det andre teatret. Begge disse stedene kan du også finne både gratisworkshop og kurs med deltakervgift, som anbefales. Man kan gjerne delta på mine kurs uten å ha vært innom disse to stedene, selvsagt, men det anbefales uansett, ikke minst fordi det er gøy.